Restaurang AVI
AVI är öppen för alla, oavsett om man besöker museet eller inte, och erbjuder vällagad mat från världens alla hörn. Lunch, fika och helgbrunch.
Öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–16
Telefonnummer till AVI: 08-100 600
Lunchmeny v. 47
165 kr inkl. bröd, sallad och kaffe
Tisdag
Skomakarlåda på helstekt ryggbiff, rökt sidfläsk. purjo, rödvinssky, potatispuré
Onsdag
Halstrad tonfisk, ägg, tomat, oliver, potatis, sardeller
Torsdag
Kalv i syrlig dill, höstprimör, potatis
Fredag
Rostad kycklinglår, citrus, chili, pico de gallo, polenta, rostad majs
Veckans special
Viltköttbullar, tranbär, kantareller, mandelpotatis, gräddsås
215 kr
Veckans vegetariska
Portbello, misobuljong, purjolök, ägg, sesam
175 kr
Nymalet bryggkaffe 38 kr
Espresso 44 kr/48 kr
Americano 44 kr/ 48 kr
Caffè Latte 48 kr
Cappuccino 48 kr
Barnmeny
Pannkakor med grädde och rårörda bär, 85 kr
Spaghetti bolognese, 95 kr
Helgmeny v. 46
Cesarsallad med rostbiff, parmesan, krutonger, svartpeppar
195 kr
Cesarsallad med räkor, parmesan, krutonger, svartpeppar
215:-
Rotselleri, puylinser, champinjon, citronkräm, brynt smör, hasselnötter
175 kr
Bouillabaisse, räkor, musslor, fisk, saffran, aioli
225 kr
Kalvstek, rödvinssky, tomat, kapris, vispat smör
185 kr
Våffelbuffe med tillbehör
115 kr
Lär känna Oscar och Claes!
Vilken typ av mat och upplevelse kan gästerna förvänta sig?
Med en bred och många års erfarenhet inom restaurang så kommer vi att fokusera på vällagad mat från världens alla hörn. Ett fräscht och varierande matutbud. Det självklara lunchalternativet för de som jobbar i området och en sprakande festvåning där gästens önskemål sätts i fokus, allt ifrån privata middagar och företagsevent till julbord och mingel.
Vad ser ni mest fram emot med att öppna restaurang på Postmuseum?
Variationen av arrangemang och event. Ingen dag blir den andra lik. Att utveckla AVI till den självklara mötespunkten för gästen.
Finns det någon ingrediens eller smak som ni alltid ser till att ha med i era rätter?
Vi gillar båda att utveckla våra matsinnen hela tiden och kommer därför ha ett varierande utbud och aldrig fokus på någon speciell ingrediens eller smak. Däremot så gillar vi båda det enkla i matlagningen, gärna med lite syra som fräschör.
Vad gör ni helst en ledig dag?
Oscar: Går upp tidigt, spelar tennis och umgås med familjen.
Claes: Packar ryggsäcken och beger mig ut i skogen med familjen.
Vem är Oscar?
Gift med Julia och tillsammans har dom sonen Elvis på 4 år. Lång och gedigen erfarenhet inom restaurangbranschen med många år i bland annat Frankrike. Har drivit festvåning i Paris, flertalet sommarkrogar, startat upp krogar och caféer som konsult, gästspelat på bland annat franska konsulatet och skrivit kokbok. Älskar att laga mat, på jobbet och hemma.
Vem är Claes?
Sambo med Sara och tillsammans har dom sönerna Gillis, Otis & Francis. Förutom att ha konsultat inom restaurang i Stockholm har han arbetat i Norge, Danmark och Stockholms skärgård. Startat ett par sommarkrogar och jobbar som kökschef. Är kreativ och tänker på detaljerna som gör helheten komplett.